Cute baby by: Fede Racchi

ESN Voorjaarssymposium 26-27 maart 2020

Geachte ESN-leden, sprekers, en sponsoren,

Het bestuur van de ESN heeft in goed overleg met het lokale organisatiecomité (François Eyskens) besloten om de aanstaande ESN voorjaarsvergadering in Antwerpen te annuleren.

De aanleiding is een combinatie van argumenten met betrekking tot de internationale coronavirus epidemie, waarvan de omvang en impact in de komende weken en maanden moeilijk voorspelbaar zijn. Mogelijke verspreiding van het virus door ziekenhuismedewerkers, na samenkomen van medewerkers van alle Nederlandstalige academische ziekenhuizen als deelnemers en sprekers op onze vergadering, zou grote gevolgen kunnen hebben. Vanzelfsprekend gaat het hierbij over risico’s voor zowel metabole als niet-metabole patiënten. Als gevolg hiervan zijn er reeds UMC’s die bezoek aan een buitenlands symposium op dit moment verbieden aan hun medewerkers.

 

Zodra over de financiën en de agenda meer duidelijkheid is volgt nieuwe communicatie. Het lokale organisatiecomité onderzoekt momenteel in afstemming met het ESN-bestuur de mogelijkheid om een 2-daagse najaarsvergadering in 2020 in Antwerpen te organiseren. Hopelijk wordt hiermee de afhandeling met het hotel in Antwerpen financieel-neutraal.

 

Met vriendelijke groeten,

Het ESN bestuur